10 January, 2013

Takoyaki maker

Alhamdulilah,
Akhirnya.....dapat juge takoyaki maker ni setelah sekian lama memendam perasaan. Sebelum ni jenuh la mengarang ayat nak minta jasa baik supporter jepun2 kat ofis ni tolong belikan. Tapi malu nak berkata-kata.Sudahnya tak le lepas-lepas nak minta tolong diaorang belikan.

Sebelum ni pernah jugak jumpa takoyaki pan kat Giant tapi masa tu kate tak pelah beli lain kali je sebab tak cukup bajet. harga pun tak le mahal mana pun tapi aku ambik keputusan boleh tak nak beli pulak masa tu. Sekali aku datang bulan selepasnya tinggal 2 pcs je takoyaki pan tu dah le mahal RM90+++ dah le jenis yang bakar atas dapur lak tu. Tak de maknanya aku nak beli.

Ntah cam ne Cik fid beli lak takoyaki maker ni kat fb list dia. Dia pun suh la aku beli jugak. RM145 termasuk postage. Tinggal lagi 5 bijik je. Fikir dua tiga kali jugak tu. last-last aku pm je Si Sue Allin tokey kedai. Tercapai jugaklah hajat aku nak bertakoyaki. weekend ni nak try buat takoyaki versi aku.. Belum rasmikan lagi ni takoyaki. Bukak pun belum dari kotak. giler bizi le konon minggu ni.

20130109_134258

Best ni 2in 1 boleh grill jugak. Boleh la berangan meng’grill daging makan bbq steamboat macam Kdrama hahahaha…

3 comments:

tasha said...

hye sis...
nak tnye la.. u beli kat mne yer takoyaki pan.. penat dah cari bende alah tu.. skrg buat gne acuan cara jer.. tak syok...hahhah.. leg bg tahu beli kat mne....

ImanAzyan said...

cer try cari facebook nama sue Allin tu. dia yang jual ni.

Fiza said...

Sis,
Tak jumpa la fb die, nama banyak sangat sama, yang mana satu, tatau :( Sis bole bagi link fb die tak? Atau anything yang bole contact die? Tq sis.