14 January, 2013

Buku resepi masakan korea

Tak sangka masa belek-belek majalah di kedai runcit dekat dengan rumah. Terjumpa pulak buku resepi kat bawah ni. Tinggal 2 buah buku jer. Tak pandang kiri kanan dah terus sambar.

20130114_062902

harga dalam RM8.90. ok la resepi dalam tu. kebanyakan resepi salad korea. Very simple dan ada jugak resepi masakan yang kena campur dengan kimchi. Ok lar tak menghampakan isi kandungannya. Kalau dah minat cerita Kdrama tu. mesti tertaik jugaklah nak fefeling masak menu korea hehehehee.

so, semalam beriye beli banyak sayur konon nak cuba buat resepi macam dalam buku tu. Siap beli bijan, chile flakes, chile powder hahaha memang bersemangat waja ni :) nanti post gambar kemudian hehehe

7 comments:

YY said...

mn nk dptkn chilli flakes nchilli powdwer tu?

ImanAzyan said...

kat pasaraya ada YY.
cer cari dekat bahagian jual segala jenis serbuk masakan.
itu ari beli dekat Giant.

putris said...

puas mencari buku masakan korea.. x pernh jmpa..nak jugak..huhu

ImanAzyan said...

smlm tengok ada satu buah buku lagi kat kedai tu. klu putris nak boleh tolong belikan hehehe

Sinar Qalbi said...

salam..mohon ptolongan..di mana sy bolwh dapatkan buku ini? penerbit mana ye?

Pencari Buku Resepi Masakan Korea said...

Assalamualaikum imanAzyan.. buku ni ada lg x? puas saya mencari susah nak dpt buku masakan korea.. klau ada jual lg.. tlg sy belikan.. apa2 hubungi email sy.. mira89x@gmail.com.. terima kasih..

Pencari Buku Resepi Masakan Korea said...

Assalamualaikum imanAzyan.. buku ni ada lg x? puas saya mencari susah nak dpt buku masakan korea.. klau ada jual lg.. tlg sy belikan.. apa2 hubungi email sy.. mira89x@gmail.com.. terima kasih..