24 March, 2009

mengantuk nyer…

Dah sekerat ari aku asyik dok baca clauses ISO9004:2000. Huruf2 dlm note ni lama2 dah makin kecik dan terus padam bersama kelopak mata ku yg pejam…Menguap dah berpuluh kali, senaman mulut plak jadinyer hehehehe Next week ada internal audit kat dept aku,harap2 aku bole cepat belajar n familiar ngan procedure dia. TQ Kak.Z yg sudi beri tunjuk ajar ku sifu… jasa mu ku kenang.

Hari ni juga aku ada staff voice ngan Mr.manager dept.. dptlah citer apa yg terbuku di hati selama ni.. harap2 ada le angin perubahan yg melanda ofisphere aku ni. Jgn angin topan nargis dah kang abis pupus org2 sejawatan ngan aku lak.

Tengah dok layan mata ,Che Fid panggil lak ajak jamu mata tgk koleksi tudung Hajaba. Cantik nye, next week kita gi tgk yer…

alamak dah ke gunung plak melalut aku ni… ciao

20 March, 2009

First Day Hannah with Solid food

Selasa 16hb 03 2009

hari pertama Hannah diperkenalkan dengan solid food.

Dah lama x bg baby mkn, Xcited nyer pasal sampai lupa nak pki kan Hannah bip.

Hannah plak mcm tau2 plak nak bg dia mkn, Tgn dia x duduk diam asyik nak sambar

mangkuk bubur nasi yg aku dah blend halus. Nak makan sgt2 je gaya nye. Klu Che Mat

ke ayah nye ke mkn mula la mata dia x lepas pandang makanan, mulut plak terkumat

kamit. Alahai anak mama

Seminggu Yang Dendam

1 minggu aku x de kat opis sbb kena support rework kat production. Aku sebenarnye x kisah 2 minggu ke 3 minggu ke assign aku buat rework, tp yg aku sakit ati yer boss aku yg gila ba@# tu ckp bkn2 kat aku hanya kerana aku minta excuse 1 ari sbb aku terlalu penat n nak settle keje aku dlu before continue rework for the next day until last. Aku tau la aku ni siapa x perlu nak mentioned sume tur.. mcm la ko tu Am bagus sgt kan. Dah la muke mcm sindrome down nak buat moral down org lain plak. Klu dunia ni x de law dah lama aku tikam2 ko pastu blend otak ko yg mereng tu bg anjing kurap makan.Harap2 doa org teraniaya mcm aku ni di makbulkan Allah S.W.T.

10 March, 2009

Katanya…..

Alkisah rentetan dr kejadian ahad yg lalu, yg mana aku & hubby yg memerut satu hari kat rumah.Maka hari ni sesudah morning meeting abis jer aku n Che Fid gi survey apa kata mber2 lain yg gi kenduri pada hari sabtu lalu. Rata2 semua yg pegi tu pun katanya sakit perut gak..x tau nak suspek hidangan yg mana.. sbb semua lauk n sayur yg ada aku ambik..

Dah lama jugak la x memerut cam ni blk dr kenduri. Kesian, Hannah pun turut terkena penangan kenduri kali ni. Satu ari dok lepak kat rumah je lar..

04 March, 2009

Aktiviti pagi Ahad

Selalu klu hari ahad, aku suke sgt gi psr stadium S.A, sbb nye kat situ bole jamu mata tengok brg2 antik , brg perhiasan rumah dan mcm2 lagi… lps penat jln2 gi pekena plak char kue tiow basah. Tp pagi Ahad kali ni bw Che Mat gi Akuarium tgk fish. Tempat kesukaan Cik Gedebi Acif. Mula2 tu ok lar, lama2 bila tgk ikan yg besar2 Che mat jd takut plak.. Punca nye ayah dia dok sakat lebih2 spi Che mat naik takut tgk ikan yg besar2 dr dia.Ikan kecik2 Che Mat suke lar. Ada dalam satu kolah tu, ada ikan Arowana (betul ke eja ni) besar sgt, ada 2, 3 ekor. Ni klu sapa2 terjatuh confirm kena mkn nyer.. shark pun ada…

IMG_0234

IMG_0232

muka Che mat baru lps nangis

IMG_0230

Mini Karnival

karangkraf

Sabtu lalu aku sefamily telah menyinggah kat mini karnival karangkraf kat Sek 15 Shah Alam,byk jugak la booth2 yg derang bukak. Siap bole ambik gambar utk jd cover majalah.  Mula2 aku singgah kat booth yg jual novel, buku masakan & kraftangan. Tp memandangkan dah byk buku yg aku beli terdahulu so, x de byk buku yg aku sambar kali ni. Novel dah x berapa layan skrg, klu x mmg syok memborong ada 30% diskaun n free gift.Last2 aku terpandang buku komik ni… dr jauh igt kan buku komik Tok Lat tp bila diamati dr dekat Buku sejarah awal Sudirman rupenye.

 

IMG_0235

Baik punye layan buku ni sekali ada sambungan daa…

 

IMG_0236

aramak! mana nak cari plak ni sambungan dia, ada publish ker? nak kena col karangkraf la plak… akak kat booth tu citer masa aku nak bayo buku ni dia kata dulu arwah sudir one of karangkraf nyer staff sbb tu la byk kartun dia ttg dia kuar kat majalah URTV.

 

IMG_0239

antara majalah yg aku beli

 

IMG_0240

free gift

IMG_0241

menang ni masa dpt 2 balingan dart percuma

1 balingan dart tersasar, sib baik x kena krew mini karnival

klu x ada plak laporan berdarah kat majalah derang.

sekian.