09 November, 2011

Tiba-tiba nak sentap plak huhuhu

 

Dear All,

Today A****,F****,S**** & F*** nak belanja u all pizza...so sape2 nak pizza please reply ip ni..thanks...makan tghari dkt pantry r n d..=)

ni kalau uols baca IP mesej ni apa yang korang pikir aaa...?????? banyak telinga kera di situ. Pertanyaan la tu kan..


pada aku lah yea.. klu korang2 ai tak tau la kan. Bukan nak membesar-besarkan perkara kecik ni. Ala! bab makan piza je pun. ko tak nak makan,  DIAM sudah le kan. Tak yah nak kecoh2. tu jawapan pada orang yg nak sentiasa berfikiran positif. 

Pada aku tidak... NO..NO..NO...

ni serta merta aku jadi malu kalau aku reply kata aku nak mkn piza tu. macam HADAP sangat. Dan aku rasa sangat menjengkelkan ayat dia tu seolah2 macam ko nak belanja tapi macam nak orang menagih pada ko sebab ko nak belanja kan... urgghhhhh!!!! sambil mata pandang atas, tangan muncung itik 2 kat dada.

Aku, kalau nak belanja org tak de nak tanya2 ko nak ke tak nak makan piza yang aku nak belanja ni. klu korang pernah buat macam ni memang ler korang kategori bangang dan tak sensitif perasaan orang.

Belanja kalau pada aku, aku beli dan bagi jer pada sesiapa yang aku nak belanja. terpulang lah pada si penerima tu nak makan ke tak piza yang aku bagi tu.

ni siap minta reply macam nak survey bagai ni apahal.. ikhlas ke tak ni.. ke ko sengaja cakap macam tu utk org tertentu tu faham2 sendiri la, yang ko tu sebenarnya bukan nak belanja pun kan hahahahha. nak budget le tu !
bijak..bijak.. strategi baru untuk belanja orang yang selected aje AKA poket kering tapi teringin nak belanja orang.. kejam ke ayat aku ni?

KALAU MACAM TU,
lebih baik ko tak payah send message tu pada orang yang ko tak nak belanja tu.
mangkuk!.

Iam really...really ... sorry de mori lah , entry ni penuh dengan emosi dan keterlaluan dari segi bahasa dan penggayaan.

Kan lebih molek kalau kau delete je ayat tengah2 mesej tur & buat seperti ayat di bawah ni.. lebih muhibbah kan..

Dear All,

Today A****,F****,S**** & F*** nak belanja u all pizza...makan tghari dkt pantry r n d..=) nanti yea.

Thanks.


motif: langit ai tak selalunya cerah hokay!...

2 comments:

aliff muhammad said...

Kak Yan,

Sabar ajelah. Memang perbuatan itu tidak berapa patut!!

Setiap amal tergantung pada niat!

ImanAzyan said...

dah kertu dah akak ni tu yg asyik sentap je hahhaha kolegen kurang gamaknye ekekeke