26 September, 2012

Saya nak kurus ..

Malam tadi sambil rehat-rehat kat bilik Che Hannah ternampak majalah wanita tahun 2004. sekali terpandangkan  tajuk kat bawah ni..

TIP KURANGKAN BERAT BADAN.

Terus teruja nak cuba uols hahahaha Nak kurus macam dulu-dulu boleh kekdahnyer.Nak try 10 langkah di bawah ni kut-kut manalah tahu menjadi pulak untuk diri aku hehehehe
masa bujang duk risaukan segala jerawat-jerawat di muka dah kahwin ni masalah obes pulak tak abis-abis duk fikir .

Kita tengok apa tip yang boleh aku guna pakai;

1-Panjangkan masa menghabiskan makanan sekurang-kurangnya 20minit atau lebih
huhuhu ni kalau waktu kerja nak apply memang tak lah. mau kena tangkap ngan pak manager masuk ofis lambat. weekend pun tak boleh nanti keje lain terbengkalai hahaha alasan..next,

2- Minum 8 gelas air masak sehari.
ermmm...akan ku coba..dugaan.

3- Berfikiran positif
yang ni dah tentu...alwiz girlzzzz hari-hari fikir positif PERASAN KURUS wakakaka

4- Pilih makanan rendah lemak
ok.jap lagi ai gugel ape itu makanan rendah lemak.

5- Perbanyakkan mengambil makanan berempah dan pedas..
aaaa....tak buasir ke makan pedas-pedas ni.

6- Rileks dan buat senaman.

7- Hentikan pengambilan minuman berkafein.

8- Tingkatkan pengambilan makanan berserat tinggi.

9- Senaman
Amalan senam aerobik boleh mempercepatkan kadar metabolisme.Dan paling efektif jika dilakukan diwaktu pagi sebelum sarapan pagi dan petang sebelum makan malam.

Tahap metabolisme akan mula menurun 8 jam selepas seseorang bangun tidur.

Senam aerobik selama 30minit yang dilakukan sebelum makan akan membakar lemak selain membantu kadar metabolisme untuk bertahan selama 2 atau 3 jam lagi sebelum kadarnya mengalami penurunan.

10- jangan lupa bersarapan kerana makanan pertama akan berfungsi sebagai makanan permulaan proses metabolisme.

Metabolisme akan menurun tatkala berasa lapar.

Penuhi perut dengan makanan sihat tanpa kalori kerana dengannya, metabolisme akan terus bekerja dan lemak yang tersimpan akan terus dibakar.

Adoi!!! tips yang no 10 jer yang selalu tak lupa hahhaha bab makan memanglah tak menyempat hehehe. OK lah kita try ni untuk bulan ni. Aja! Aja! fighting hahahaha

1 comment:

Anonymous said...

Dear Iman …

Just want to share with u about DX Lingeri by Elken..

Diperbuat darr kain Egyptian cotton yang digunakan untuk mumia, kain tidak akan reput dan sangat selesa, tiada besi, tetapi tetulang teflon yang mudah lentur.

Sangat membantu melangsingkan badan tanpa rasa senak, selesa di pakai ketika period, lepas bersalin, mudah di pakai dan tak perlu buka ketika solat..

Rugi sgt tak kenal benda ni dari awal... Boleh turunkan berat badan dan menyingkir lemak tanpa sedar...
Sekiranya set korset longgar boleh alter sehingga saiz mana kite mampu kurus.. Tak perlu diet, mudah di pakai..

Utk pertanyaan lanjut dan free fitting boleh hubungi saya di 01112191811... Celebrity choice.. Rozita Che Wan, Dato' Siti Norhaliza, Stacy, Raja Ema n ramai lg..

Rasa dulu beli kemudian..