13 May, 2012

simple apron

Che Mat request nak satu baju kotor untuk kelas melukis. Nak lapik baju katanya nanti baju sekolah kotor pulak kan. Gigih la aku nak menjahitkan apron untuk dia. Mcm biasa la dia kata tak berapa cantik sangat. Amboii komen tak hengat ko yea. Tapi at last dia guna jugak bawa ke sekolah.

20120414_164538

mula-mula tu ingat nak try buat yang macam  che Nah pakai tu. Beli dari cosway. tapi rasa mcm susah beno la pulak. dah le tengah malas dan mood nak cepat siap buat je la apron dapur jer untuk Che Mat.

20120414_164340

skill Che Nah mewarna ngalahkan abangnye. siap gigit berus tur hahahaha.

20120414_164613

ni kalau kat rumah tak de kerja lain melukis mewarna jer kerja dia. Che Nah jangan cakaplah tak cukup kertas lukisan dinding rumah pun dia mural kan… ni kalau orang datang rumah aku mau mata asyik tengok ke dinding je le.

tutorial tak ada prepared sebab ni apron basic sesangat. Kalau search kat pakcik gugel tentu ada banyak yang dah publish.

No comments: