13 May, 2012

Ring Bag

Beli handle plastik jenis ring ni di DAISO. sepasang ring ni harga rm5. so far kat situ ada 2 color je dia jual Black n white. separuh bulat pun ada.

Aku saje-saje la jahit nak tengok senang ke susah masa nak masukkan ring dia. Serius aku rasa nak give up menjahit beg pakai ring ni. Jenuh nak pikir utk buat reverse bag guna ring. Dah tengah2 malam naik syeikh nak menjahit,pas tu otak jadi jem tak boleh nak fikir plak teknik-teknik menjahit. parah betui!!! Gigih jugaklah meneruskan perjuangan walaupun dua tiga kali juga dok jahit, tetas balik..apa lar..

 

20120513_180334

Sekarang ni tengah musim polkadots kan.. aku tibai je la kain ni.

Tips: masa nak jahit ring lebih senang klu guna tapak zip.

Tutorial bergambar tak sempat nak prepared kalau tutorial berlukis tu mungkin boleh kut. tapi next time le kepala dah pening ni sebab tak cukup tidur. gara-gara nak jahit beg ni.

1 comment:

Fid said...

cantik beg hang tipah ooiiiii