08 March, 2011

ittadakimasu….

Gigih betul minggu lepas menggulung sushi untuk seisi makan-makan di hari jumaat bersama cik fid and dak zizie. beriya-iya suruh cik masak kake udon. maklum la tak pernah makan. dari hari kesehari dok dengar cik citer kesedapan kake udon. tu yang tak boleh tahan tu.

Memang mengtekedarah betui la. sampai burp!!! makan kake udon. tur pun ber balance sampai membawa ke seisi makan tengahari. menu dia simple je taruk udon ngan daun leek jepun jer. Tapi kuah dia yang bening tu memang sampai ke petang terasa-rasa di lidah aku ni.

Sampaikan aku order le kat cik suruh belikan aku dashi. konon-kononnya nak repeat buat kat rumah hahahahahaha ntah bila la pulak tu kan…

gambar kake udon tak sempat nak snap pic. bole tgk kat rumah cik

ni sushi yang gigih sangat menggulung tur…

 

 

P3030621

 

 

P3030627

inti sushi kali ni cuma telur, tuna, timun jepun, mayo kimpi dan isi ketam. Nak gulung pun senang jer aku guna acuan dia beli di daiso. lepas tu guna bambo mat untuk padatkan sushi tu.

No comments: