06 September, 2010

Iklan raya TV3 2010

Aku ni amat jarang nak membebel atau mengulas hal2 semasa dlm blog. selalu dok baca enrty2 kat dlm blog orang atau pun baca komen2 dalam forum. Tapi disebabkan Iklan raya bangang dari tibitige ni, dah buat aku MARAH dan ada le rasa macam nak bakar je sri pentas tu bole…

 

Kita tengok apa kata PM & TPM terdahulu mengenai kes binawee tu,

 

2010/09/04
PEKAN: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, hari ini mahu Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mengambil tindakan tegas terhadap pihak yang didapati memuatkan sebarang artikel atau kenyataan sensitif dan menghina agama di laman web atau laman sosial.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata tidak ada pihak yang akan terlepas daripada tindakan undang-undang jika didapati bersalah menghina mana-mana agama yang diamalkan rakyat di negara ini.

 

Tindakan undang2 juga harus diambil ke atas tibitige tanpa pengecualian yg didapati bersalah tidak peka,menghina dan memuatkan Iklan raya yg jelas menyinggung sensitiviti umat islam.

Minta maaf tu memang le WAJIB kan, tapi hukuman tetap kena bagi jugak kat tibitige ni. Hukuman teladan namanye.

apa2 pun kita tengok berani tak MELODY nak reveal citer ni minggu depan.

No comments: