14 July, 2010

Samosa Kentang

Minggu ni terlebih rajin pulak, tetiba rasa nak buat samosa kentang. Kena buat inti yang tak pedas untuk Che mat dan Hannah. Bekalkan satu tipuware kat rumah babysitter untuk diaorang makan sesama ngan anak didik yg lain.

 

PIC_2784

Bahan-bahan

2 biji kentang saiz giant

daun kucai

bawang besar

daun sup

1 sudu besar serbuk kari

Cara-cara

  • kentang dibuang kulit dan di potong dadu
  • tumis bawang besar yang di cincang sehingga layu
  • masukkan kentang, air secukupnya
  • masukkan serbuk kari, 2 sudu besar gula dan garam secukupnya.
  • biar sampai kentang empuk dan agak kering.
  • padamkan api dan gaul bersama daun sup dan daun kucai.
  • biarkan sejuk baru mulakan proses melipat samosa.

2 comments:

pidOt said...

hmmmm YaYan kena citer + taruk gmbr masa masak memasak..baru tau cmne nak buat...

biasa hakak nih x pandai masakkk....

ImanAzyan said...

hehehe.. tur la tu. next time, akan ku cuba tangkapkan gambo..