10 July, 2010

Cloth Pad

Hasil 2 minggu lepas. Balance kain felt ada dlm semeter. Dapat lah buat 12 keping untuk panty liner je. inner dia cuma buat 4 lapis kain felt + 1 lapis kain velvet tafetta. Seperti yang digambarkan oleh Che Fid. Akan datang harus kena buat lagi untuk guna masa pEod nanti. Bahan2 semua dah ada, cuma mood je yg tak mari lagi..

Hasil jahitan… hohoho… masih banyak yg perlu di review sangatlah tidak come nyer. Pak encik macam surprised gak sampai benda  ‘tut’ tu pun kaum hawa nih gigih nak jahit sendiri. Ada modal la ni nak kapow! pak encik beli mesin jahit tepi.. bang..bang.. duit ku2 mu itu eloklah di leburkan di kedai apek singer hehehehe…

 

PIC_0088kain yg siap dipotong. patern pad aku tekap je pad koteks kat kertas A4.

 

PIC_0095 

inner yang siap di jahit. Guna jahitan zig zag ganti jahitan mesin jahit tepi. So-so lah hasil dia di mata aku.

 

PIC_0098

PIC_0096

Buat ni tak le renyah sangat, tapi tang nak samakan susunan kain tu buat aku mengantuk…huargghh!

No comments: