22 July, 2010

Mini skirt

 

PIC_0173

skirt ni simple dan senang nak jahit. tapi kedut di bawah skirt tu sebenarnya klu guna tapak kedut mesin jahit epal lagi senang kerja menjahit. Masalahnya tangan aku kaku je masa menggunakan tapak kedut tu, 3 kali test tak menjadi. last2 buat cara manual. Tarik benang utk  jadikan kedut2 sebelum cantumkan pada body skirt. 

Panjang kedut skirt tu aku potong 3 kali ganda dari ukuran body skirt. Rasa tak puas hati lagi ni, aku tengok vcd cara guna tapak kedut tu macam senang aje. Bila aku try memanjang senget je jadinya.. cis!!!

No comments: