03 October, 2011

Apakah cara kerja anda di tempat kerja.

 

kerja anda  buka laman sembang sosial dari pagi sampailah habis waktu kerja... kemudian baru terasa nak buat kerja maka anda pun OT settlekan kerja anda.

atau,

memang anda buat kerja dari pagi sampailah ke petang atau hingga ke lewat malam.

atau,

buat kerja dari pagi sampai ke petang sambil-sambil tu bukak laman sembang sosial.

atau,

ketawa-ketawa, gedik sini gedik sana gedik situ. merenyeh sana sini situ. lepas tu buat overtime.

apa-apa pun cara kerja korang. TOLONG jangan susahkan orang lain atau pendek kata kalau kerja sekadar suka-suka. Mintak tolong berhenti kerja SEKARANG juga!. Sangat menyampah okay...

Aku tak paham satu perkara kenapa orang yang jenis kerjanya ala-kadar dan yang suka nare-nare shi dengan leader atau bos tu la yang jenis cepat naik tak kira pangkat atau gajinye.

kriteria macam tu kut trend sekarang ni. Patut included skill mengampu atau mesra ketua dalam column others kat CV .

aku bukan CEMBURU BUTA yer.. jauh sama sekali nak berdengki dengan rezeki yang ko dapat tu. Cuma aku tak suka work enviroment yang macam hampeh ni. Menambahkan dosa aku dan meninggikan darah ada ler. Tempat kerja harus lebih serius dan focus okay! bukan tempat untuk bergurau senda macam di kedai mamak yer. Nak bergurau tu biarlah berpada-pada.

aku memang tak suka membebal bab-bab  macam ni... tapi aku dah tak larat nak tengok generasi baru sekarang ni bekerja (kat tempat ofis aku la) sangat tidak memuaskan. Sudahlah dengan senior pun tak berbudi bahasa, perkataan hormat tu aku rasa dah tak ada kut dalam kepala hotak diaorang tu.

Apa yang aku rasa diaorang ni budget hebat dan pandai dalam serba serbi.

DAN

apa yang aku tengah rasa sekarang ni.. aku sangat MENYAMPAH HOKAY!!!!

sekian, wassalam.

3 comments:

aliff muhammad said...

Kak Yan.

Meluahkan rasa dalam blog adalah suatu terapi. Memang sukar bekerja dalam suasana orang kerja main-main.
Boleh kena sakit jantung dibuatnya. Muz pernah buang staf yang main-main!

zz said...

kakyan, dorg ingat dorang dah ada degree tuh dah cukup hebat kot?wong yang comel tuh, tak tegur dorg langsung lagi ke?
xpenat ke dorang asyik main-main kat opis. kalau aku pun reti penat gelak2 kat opis. Beza ngan depa, tak reti menggedik.ahaha
muka sama lagi ke.

ImanAzyan said...

aliff muhammad: wah! gile hebat siap fire tur.. hehehe bagus2 cantas je dahan or ranting yg kering itu sebelum menimpa kita.

ZZ: kalau yg ada degree tu nak berlagak boleh la pejam mata sebelah, ni yg hat diploma pun nak eksyen sama alahai!..tak paham betui la. lately ni new member apa2 hal je nak gelak ketawa bagai.. igt sweet 17 kut.