06 March, 2013

menyampah kut...

3 minggu yang memenatkan.
bukan penat pasal kerja rumah bagai.
tapi penat dengan kerja-kerja pindah ofis.
also, penat dengan karenah bos-bos huhuhu
konon boleh settle dalam 2 minggu jer.
huh! meh aku gelak hahahahah
bos ingat bab pindah randah ni cepat siap.
ni dah nak masuk minggu ke-3 kut.
nak update daily report pun bosan.
hari-hari tulis support shifted office.

so, sekarang dah pun duduk dalam ofis baru,
tapi tak la baru sangat.
bekas ofis kitaorang jugak dulu.
sebelum diusir ke bangunan R&D div lain.
konon nak classy sikitkan.
tapi rasa menyampah pulak dengar bila manager dok kata,
ofis baru ni more efficient & senang nak pergi production. Some more eliminate waste katanye.
sebelum ni depa tu bodo kut tak leh fikir.
padahal kita dah tau lama dah pasal nak eliminate waste ni.
bayangkan dah 5 tahun berlalu , dah berapa banyak loss disitu.

satu lagi,
bos tecik aku sekarang ni tak senang duduk sebab.
selalu dia boleh ke hulu ke hilir.
nak skodeng pc kitaorang.
Now, ofis baru tak memungkinkan dia nak around da office hahaha.
tapi dia tetap gigih cari jalan nak around da every side or corner. lawak-lawak.
dan lagi,
bos arrange pc nak letak macam mana.
mengeluh budak-budak group kitaorang.
sebab masing2 nak cpu letak dekat atas meja.
senang nak turn on cpu atau guna usb port.
tak payah la nak membongkok masuk bawah meja.
tapi itu lar.
kang kalau kita cakap masalah kita dikatanya
tak positif lah. banyak komplen la.
so, positif tu diukur dari segi ???????

mode ari ni:  menyampah u....

IMG-20130222-WA0025

gigih berposing sebelum pack barang.

No comments: