13 March, 2013

Donut Hello kitty

Weekend lepas ada la terlebih rajin sikit.
tak tau dah nak masak apa.
teringat pulak dah lama tak buat donut.
Terlanjur pak enchik  dah pergi ke kedai.
kirim je kat dia suruh beli mauripan.

so, petang tengahari sabtu itu ari.
kita dua beranak pun berdondang sayang.
happy-happy buat donut ntah apa-apa hahaha

masa bila ntah tak ingat.
ada orang share gambar donut bentuk love dalam fesbuk.
Terigin la jugak nak buat bentuk macam gitu.
Tak agak-agak.
So, korek punye korek acuan kat dalam almari tu.
Nampak pulak acuan biskut come belum pernah guna lagi.

so, jadi la donut macam kat bawah ni.
ate, kome-kome come dak donut teman ni ha...

20130309_165807

ni la acuan hello kitty yang baru nak rasmi. bukan guna buat biskut. buat donut la pulak.

20130309_165946

20130309_175602

bila dah siap digoreng, tak nampak dah misai kucing, mata dia bagai hahahah. dah rupa macam nugget ayam hehehe

tapi yang bentuk love & bintang tu come. kena beli acuan yang size besar sikit baru best.

yang bentuk bulat biasa pun ada gak buat. Khas untuk orang tua-tua. Untuk aku le tu maknanye hahahaha.

Pictures2

tadaaaaa!!!

3 comments:

Aliya Natasha / Ina said...

mana nak bli yea acuan tu??

missayu said...

ssalam,mana nak dapatkan acuan hello kitty tu ye????

ImanAzyan said...

saya beli kat kedai BAGUS. kedai jual brg2 buat kek etc.