03 August, 2012

Ramadhan 1433 Hijrah bersamaan 2012 masihi

Hari yang ke-14

Teman nengok memasing tuan punye belog duk cerite pasal menu berbuka, menu bersahur, biskur raya, baju raya, meriah laman2 rumah derang dengan post bergambor yang mendangdutkan perut teman hehehe tak kurang juga dengan akitiviti amal ibadahnya.

Ramadhan teman macam biasa ler macam oghang lain jugak. Yang best sikit bulan puasa ni, kilang tempat teman berkeroje tu, tukar waktu masuk keje awal pkl 7pg dan keluor pukul 4.30ptg.

fuhh! terasa keseronokan ramadhannya. hehehe  Rasa heaven, tak payah nak bersesak di bazaar ramadhan dan beratur di jalanraya nak balik ke rumah. hhahaha bahagia la sesangat yer kome. Sempat le memasak di rumah menu2 simple jer.Di samping lauk-pauk tunjuk-tunjuk di dapur simpang jalan kangkung.

Ramadhan tahun ni ex budak2 sekolah kampung teman buat program mengantor kad raya sesama kitaorang.Ada la kut dalam 15 org yang teman hantar kad raya. Al-maklum ler nak ngantor banyak-banyak kad tak mampu le pulak.Duit setem pun dah 50 kupang sekarang, tu pun diskaun 10 kupang katanyer. klu ada 100 kawan2 darab le sendiri berapa bajet duit setem, duit kad raya bagai hahaha. Tu tak termasuk eks bopren, mak angkat,adik angkat lagi tur. lol

lagi satu yang paling bercinta, nak kena pergi pejabat pos le pulak. kan senang kalau ada peti pos tepi jalan yang boleh drive thru hehehe. nak senang ajer teman ni.

20120724_234037

hajat di hati tu nak ler tulis pakai tangan konon pada kad raya tu.Baru tulis alamat kat sampul dan pancit. Sudahnya main ngelat taip jer la kat Ipek komputer  pastu print banyak-banyak. Senang hati dok tampal jer kat dalam kad raya . 15 kad raya ayat yangg sama jer semua hahaha nasib la korang..

Yang penting kad raya telah dilayangkan….kan..kan…..jonet …kan…

punye ler nak mengimbau kenangan lama pantun fofular ni kena la letak sekali

PECAH KACA PECAH GELAS,
SUDAH BACA HARAP BALAS,

haruslah minta dibalas, benda rare mcm dpt kad raya ni hanya setahun sekali . itu pun kalau ada orang yang sanggup nak bersusah payah mengantor ..paling bagus oter pantun tu jadi cam ni,

PECAH KACA PECAH GELAS,
AKU TAK KIRA KO WAJIB BALAS, ………………… wakakakaka

disamping wangi-wangian dari bedak cuticura hahahaha..nostalgia sesangat.

kad raya pertama yang teman dpt tahun ni..

20120801_183552

happy sesangat!!!!!!

No comments: