13 August, 2012

Bluberry cheese tart

Minggu ni teman agak rajin sikit. Teringin nak makan Bluberry cheese tart. Tapi tak nak beli sebab nak makan banyak. So kena la buat sendiri.

Maka dengan itu, teman bergegas le ke kedai barangan membuat kek, semata-mata nak membeli filling bluberry dengan acuan tart. Dah masuk ke kedai tu kome, macam-macam benda teman nak sambor..cuma memandangkan duit jer tak berapa nak ade.teman kensel nak membelek-belek benda kat kedai tu lama-lama. karang mau mata putih teman lagi besor dari mata itam pulak.

Resepi macam biasa lah..kita gugel ajer. Selalu terus jer teman bertandang kat rumah kak Azlita ni. Nengokkan gambor tart dia ajer udah terjejeh ayo lior.Haruslah kopipes resepinya dan mula la menyinsing lengan membaking ye yeop yong.

resepi di sini.. 

memang best, sebab kak Azlita siap bagi step by step. teruja gitu.

Tapi yang tak berapa syok tu, time teman nak membuat cream cheese tu boleh temannyer mixer time ni le pulak nak rosaknya. ermmm jenuh la mengacau gune kederat yang tak seberapa ni. bab melorek kat atas cream cheese tu pun kelaut peginye. tgn tidak berseni hahahaha.

 

20120804_184356

tiba-tiba terasa macam nak beli gadget kat bawah ni. Seyes teman tak pandai nak membentuk shell tart ni bagi come macam kak Azlita buat huhuhu

ada sesiapa yang jual benda ni? meh la tolong jualkan kat teman satu unit..

tartlet%20press%20100-20wlg

No comments: