09 April, 2012

Menara Kay El…

Baru berkesempatan nak naik ke KL tower ni. Tak plan pun, singgah sini lepas balik kenduri kawen member Pak Enchek kat Ampang. Dah Alang-alang ke KL ni kan, buat la rombongan cik kiah ke Menara ye puan-puan.

Dulu-dulu dengor citer masuk kena bayor 10 hinggit. la ni ko ambik sorang kena la 30 hinggit tu pun kalau ada mykad. klu tak de mykad kome bayor le lebih 40 hinggit sorang gitew!! Macam mahal je aku rasa. padahal dok kat atas tu bukan ada aktiviti apa pun cuma observed jer pemandangan sekeliling dari ketinggian 276m. kalau dapat masuk restoran berputaq tu best gak. Time ni la depa nak buat renovation ke hapa ntah.

Ada la dia bg free suh pilih aktiviti sama ada masuk animal zone,pony ride atau XD theater.

1 malaysia cultural village

20120408_141235

best arr..dapat duk rumah traditional ni macam dulu-dulu. Rumah opah kat kg pun dah bertukar ke rumah batu huhu

20120408_141437 - Copy

20120408_153037

klu tengok dari atas ni tak la rasa gayat sangat.Tapi risau gak la klu tetiba jadi apa-apa…

 

20120408_141510

siap dibina tahun1996. aku baru nak masuk poli time ni. Tun M yang rasmi dalam suasana hujan lak tu.

 

20120408_141909

persembahan tarian joget menara kut ni…

 

20120408_142844

aku risau je kuda ni patah pinggang bw kitaorg.dah la aku ni lebih 50 kilo tambah lagi kilo pak enchek hahahaha..

20120408_144143

 

20120408_162042

ni Che Mat mula-mula nak berjinak  bergambo dengan iguana..geli aku!

 

20120408_163624

 

20120408_162629

Che mat beriya ngajak masuk bukit nanas eco park. Aku tengok sunyi jer. macam tak ada orang pun masuk eco park tu. dah la petang waktu tu dah nak pukul 6. tak kuasa aku nak masuk. Ada pulak aku terbaca jangan bagi monyet makan. lagi la aku tak nak masuk. tetiba teringat kisah siamang kat zoo melaka tu…JOM BALIK jer lar.

4 comments:

aliff mohamad noor said...

Dulu memang RM10. Lama dah, rasanya adik baru tingkatan 1....

ImanAzyan said...

hehe yer ker.... apasal la berkali ganda naik harga kan... kesian kat famili yang anak ramai. camno tu..

Anonymous said...

angah suka tengok gambo ucu yg kat jendela tu.sweet jer ngan budak2...

ImanAzyan said...

angah..tenkiu..tenkiu