04 April, 2012

Hot Air Balloon 2012

kat mana…kat PUTRAJAYA ler weh!

Sebenarnya ni dah lama dah pergi festival belon udara panas kat Putrajaya. Tapi biasa la menebas lalang semak samun kat rumah ni sebulan sekali. Itu pun kalau rajin la.

Mula-mula tu plan nak tengok waktu petang Jumaat 16hb march tu. Beriya bawak makanan bagai. Last2 ended up dengan hujan yang sangat lebat sampai ke sudah. sampai koyak rabak sudah beg kertas isi pastry My MIL buat huhuhu. Sib baik pastry tu masih boleh dimakan.

So, balik jer la petang tu gi pekena nasi beriyani ayam rempah satu hehehe...

Pagi sabtu esoknya tu gigih le anak beranak sefamili gi terjah balik kat putrajaya. Dah alang-alang sampai kan lg pun otw ke kampung. Singgah jugak la kat sini. Tapi tak dapat naik pun tiket dah sold out. Duit aku pun sold out jugak beli macam-macam untuk budak-budak tu hehehe.

Yang bestnya klu pergi subuh sepeie..suasana redup sejuk ( masa tu hujan sikit) view pun cantik orang pun tak ramai. fotographer jangan cakap lar..merata-rata dengan DSLR camera. siap bawa lens macam-macam size bentuk, tripod segala bagai. macam-macam aksi fotoshoot bole tengok dari pengunjung yang datang ekekeke. Aku and famili pun sama gak nak kata orang kan..hahhaha..

Tapi belon yg bentuk dark vader tu tak dapat tengoklah. ntah masa bila la dia kuar. Hari last festival tu la kot.

 

20120317_093100

 

20120317_093108

 

20120317_094738

ni tengah memujuk pak encheck nak beli belon angry bird.

 

20120317_094754

majuk!!! tak dapat…

 

20120317_094805

duta belon ‘jangan mare!’ hehehehe

 

20120317_095036

horeyyyy!!!! dapat dah..

lepas 3 hari belon ni mula kempis sikit. so kitaorang cuba la lepas kan nak tengok dan bereksperimen la kunun bole terbang lagi ke dak. Dah nama belon kan opkos le terbang. Maka dengan jakunnya anak beranak ni kata ‘kemana la agaknya belon ni jatuhkan’ kitaorang lepaskan angry birds ni waktu malam. Rasa bersalah pun ada macam membuang sampah di langit yang terbentang luas pulak gayanye..

No comments: