01 August, 2011

Pertama ramadhan.

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN 2011

Berapa tahun dah yer aku tak berpagi-pagi ke tempat kerja. 5 atau 6 enam tahun dulu kut.

First ramadhan kena masuk kerja slot seawal pukul 7 pagi. Kepala aku ni masih pening-pening lagi sebab bangun pagi sangat.

HARI PERTAMA PUASA.

4.30am : Bangun untuk prepared sahur.

5.30am : Mandi, dan bersiap sedia nak keluar  rumah.
5.50am : Bergerak dari rumah nak hantar anak ke rumah babysitter diaorang
6.00am : Sampai rumah babysitter.

sangat kagum dengan diri sendiri hehehe 10 minit je dah sampai ke rumah pengasuh diaorang.Jalan memang sangat legang, pertama kali rasa jalan sangat terbentang luas untuk aku hehehe. Berbahagia sangat tidak bersusah-susah nak menyelit di roundbound yang sesak di keempat-empat arah tu.

Bahagia jugak dapat menghirup udara pagi yang segar seperti suatu waktu dulu. wah! Sungguh sentimental. Rasa macam kembali ke awal kurun ke 20.
Nak-nak bila bersolat subuh pulak dekat surau kilang. Terjumpa pulak dengan cik bedah roomate aku dulu. Masing-masing dok berfeling-feling macam gadis-gadis gitu.

Satu je yang aku risau... takut waktu pukul 7 ke pukul lapan pagi tu penyakit mengantuk aku datang balik. dulu masa aku kerja shift. Punye lah seksa nak menjegilkan bijik mata dari pukul 7am - 8am tu. Asyik-asyik je la aku ter'solder jari , tangan, meja. Budak-budak line aku dah tau dah kalau terbau hangit semacam tu memang la diarong direct pergi ke repair stage aku hehehe..

Waktu tu memang skills solder aku tahap dewa la. Mata terpejam pun boleh solder beb! hahaha memang giler pro...pro solder tangan ekekeke. Nasib baik lotion nivea visage tu penyelamat dari kesan parut yang huduh. Kalau tidak, malu ai masa Pak encik sarungkan cincin di hari tsunami.

balik awal hari ni harap-harap jalan tak jem.

2 comments:

lina said...

rasa ghindu bangett kat ucu...salam ramadhan...

ImanAzyan said...

me too. rindu kat angah. teringat masa dulu masa kat sari tengah. kita selalu dapat juadah berbuka dgn budak maktab sebelah rumah. hehehe