14 June, 2010

ultraman jeng..jeng..jeng.. ZZzaaasss!!

Minggu cuti sekolah pertama.

malam sabtu.


Tak tau nak tengok cerite apa so,
layan jer lah channel astro ceria tengok cerite ultraman superior & 8 brothers dengan anak2. Walau pun aku rasa  dah di ulang tayang lebih 2 3 kali. Tapi mata aku tetap tak lepas dr tengok tv. heheheh. mengalahkan che mat pulak layan cerite ultraman. Che mat memang suka tengok ultraman. si hannah pun sama. klu dah tgk ultraman mau nye tak berkelip bijik mata. siap cubit tu muka aku klu aku kalih channel lain hahahaha sesaja jer menyakat.

dlm2 banyak2 ultraman tu, waktu aku kecik2 dlu, yang pernah aku tengok dan tau ialah : ultraman, ultraseven, ultraman taro, ultraman tiga. Ultraman yg lain2 macam ultraman mebius, cosmos semua tu aku tau masa tgk astro ceria ngan che mat.walaupun babak raksasa lawan ultraman tu macam hampeh (dlu2 lar, la ni dah ok sikit) tp tetap menjadi pojaan hati ku hahahaha.

rupe-rupenye banyak jugak nama2 ultraman nih, baru ku tau !

rupanye ultraman lahir dlu dari aku hahahahahaha

ni basic show ultraman:

Ultra Q * (1966)
Ultraman (1966-1967)
Ultra Seven (1967-1968)
Return of Ultraman (Kaettekita Ultraman, AKA: Ultraman Jack) (1971-1972)
Ultraman Ace (1972-1973)
Ultraman Taro (1973-1974)
Ultraman Leo (1974-1975)
Ultraman 80 (1980-1981)
Ultraman: Towards the Future (AKA: Ultraman Great) (1990) Co-production with Australia
Ultraman: The Ultimate Hero (AKA: Ultraman Powered) (1993) Co-production with USA
Ultraman Tiga (1996-1997)
Ultraman Dyna (1997-1998)
Ultraman Gaia (1998-1999)
Ultraseven'98 (1998) Direct-to-DVD series
Ultraseven'99 (1999) Direct-to-DVD series
Ultraman Neos (2000-2001) Direct-to-DVD series
Ultraman Cosmos (2001-2002)

Ultraseven Evolution (2002) Direct-to-DVD series
Ultra Q: Dark Fantasy * (2004)
Ultraman Nexus (2004-2005)
Ultraman Max (2005-2006)
Ultraman Mebius (2006-2007)
Ultraseven X (2007)
Ultra Galaxy Mega Monster Battle (2007-2008)
Ultra Galaxy Mega Monster Battle: Never Ending Odyssey (2008-2009)

 

 

2 comments:

aliff muhammad said...

he!he! kak yan sempat gak mencari nama-nama ultraman ni:)

ImanAzyan said...

tur lar Dik, teruja ngan superhero jepang nih! tau dak pasal apa lampu kat dada dia selalu blink2? sbb ultraman x leh dok kat atmosphera bumi lama2. kena kalahkan raksasa dlm 3min klu tak kena reform ke dlm human body (host) atau pun mati hehehehe
baru akak tau huhuhu!!