14 February, 2013

Raja Ayam Goreng Malaysia

2 minggu lepas, aku & famili pergi cyberjaya kejap.
pergi pick up SIL untuk ambik kereta dia.
Dah seminggu masuk workshop.
Masa otw ke Shah Alam, teringat pulak nak menyinggah ke kedai Raja Ayam goreng malaysia kat Taman Equine.
Kelantan Fried Chicken katenya.
Masuk dalam Jalan-Jalan Cari Makan.
Boleh beli menu cukup-cukup Rm10 kalau tak berduit.
Memang sungguh pun.
Menu dia berbaloi jugak dengan harganya.
Cuma kedai dia kecik.
Tak dapat nak tampung ramai orang.
May be sebab baru je seminggu keluar JJCM.
Maka, orang memang ramai yang datang.
Kebetulan pekerja dia tak ramai.
sebab ada yang off day.
Tapi kita bagi kredit juga la kat kedai ni.
Paling best aiskrim mint dia.
RM2 penuh cup. Sedap lak tu.
Aku tengok float dia pun murah baru RM2.50.
Kitaorang cuma tapau je sebab, meja full lagipun nak cepat ambik kereta SIL kat workshop.
Cer korang datang sini kalau nak try KFC versi timur hehehe.

20130203_192840

ni aku ambik pamplet kat kedai tu. nanti kalau datang lagi nak try  Hawaii burger ngan kelantan chicken chop lak.

20130203_162659

Tag hijau tu JJCM nye tanda. Abaikan susun atur kedai. Agak serabut sikit.

20130203_162733

penuh orang sampai nak jalan pun susah. Ada yang dine in repeat order.

No comments: